Pop-up gåruter

I corona-tiden har rigtig mange opdaget glæden ved at gå ture. Det kan dog godt blive ensformigt at gå den samme rute igen og igen. Derfor kan du her læse om nogle helt nye pop-up gåruter, der kan inspirere til at komme ud i naturen og rundt i kommune.

18. juni - 24. juni - Holtbjerg Sø og Knudmose Søerne

I denne uge får I muligheden for at gå rundt om Holtbjerg Sø og Knudmosesøerne. Søerne ligger ret centralt i Herning, tæt opad Knudmosen. Der er også gode forbindelser til Birk, Gjellerup og cykelstien til Viborg (Alhedestien).  Holtbjerg Sø er en badesø, så tag badetøjet med.

Man ser ofte søerne fra motorvejen, men der er ikke så mange, der har gået rundt om dem.

I parkerer ved nordsiden af Holtbjerg sø, ved badestranden eller på vestsiden af asfaltvejen lige omkring stranden. I kan søge Holtbjerg badesø i Googlemaps, det viser jer hen til parkeringen.

Link til parkering i googlemaps

4 km

På den korte rute på ca. 4 km går du rundt om Holtbjerg Sø og går langs den vestlige side af Knudmosesøerne.

Se kort her.

6 km

På den lange rute på ca. 6 km går du ligeledes rundt om Holtbjerg Sø, men tager hele vejen rundt om Knudmosesøerne ned forbi vandskiklubben.

Se kort her.

OBS! På begge ruter kommer du til at gå gennem en tunnel under motorvejen, så det er en god idé at tage en telefon eller en lommelygte med til at lyse med.

Begge ture giver mulighed for at komme ud i nogle ikke særligt besøgte naturområder tæt på Herning. Området er en sjov blanding af søer, natur, motorveje og jernbanen.

Kontaktperson: Mette Skærbæk - mobil 22224372

Rigtig god tur!