Pop-up gåruter

I corona-tiden har rigtig mange opdaget glæden ved at gå ture. Det kan dog godt blive ensformigt at gå den samme rute igen og igen. Derfor kan du her læse om nogle helt nye pop-up gåruter, der kan inspirere til at komme ud i naturen og rundt i kommune.

Herning Kommune og projekt Bevæg Dig For Livet er gået sammen med nogle af de lokale foreninger om en række nye pop-up gåruter. 

Sammen præsenterer vi i de kommende uger en håndfuld spændende ruter ude i det smukke, midtjyske landskab. Du vil løbende kunne se ruterne her på siden. Læs mere om de enkelte ruter i fold-ud modulerne. 

Alle ruterne vil være "ensrettede" for at mindske risikoen for corona-smitte. Vi bliver sikkert mange på turene, så husk at holde god afstand til hinanden og ikke gå for tæt. 

Pop-up gåruterne startes ud i Stakroge, hvor vi i samarbejde med Stakroge Borger- og Idrætsforening har lavet 3 ruter.

Du kan vælge mellem fire, otte eller 18 kilometer. Ruterne vil være tydeligt markeret fra fredag den 26. februar kl. 10 til torsdag den 4. marts kl. 18. De starter alle ved Stakroge Beboer- og Kulturhus, Stadion Allé 3 i Stakroge. 

4 km
Ruten går forbi den gamle station og følger jernbanesporet og går bag om Ilderhede kirke. Derefter går du gennem skov og kommer til Kratbanke og via skovstien forbi den gamle skole.

Næste stop er ved shelters og bålhytte, hvor en forfriskning kunne nydes. På det sidste stykke tilbage passerer du det gamle stadion, som i 2021 bliver forvandlet til Frugt- og Faunapark.

8 km
Ruten går forbi den gamle station og følger jernbanesporet og går bag om Ilderhede kirke. Derefter går du gennem skov og kommer til Kratbanke og via skovstien forbi Den Gamle Skole og Stakroge Fiskesø. Derfra går du videre ad mosestien (den gamle mælkerute til mejeriet). Turen fører dig igennem åbent landskab og ind i Stakroge by og tilbage til startpunktet.

18 km
Turen er for de mere erfarne og der er mulighed for toiletter og proviantering på turen. Vær opmærksom på, at denne tur ikke vil være mærket.

Alle ruterne kan gennemføres på cykel og med barnevogn.

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte Lone Gram Svendsen på telefon 23963403

Se mere detaljeret info om ruterne og kort her.


Ruterne vil være mærket op fra fredag den 5. marts 2021 kl. 7 til torsdag den 11. marts 2021 kl. 18.

Du kan vælge mellem en tur på 4,2 km eller 6,3 km.

Parkering og start er som udgangspunkt fra parkeringspladsen på den vestlige side af Sdr. Anlæg, Gl. Vejlevej, 7400 Herning.

Det er også muligt starte/parkere ved foden af Knudmosebjerget (indkørsel fra Chr. Ydes Vej) og ved Knudmose Hundeskov (indkørsel fra Messevejen).

Ruterne er tydeligt markeret, og der er sat km.-skilte op.

Vigtigt! Følg Covid-19 restriktioner - hold 2 meters afstand til andre og gå ikke for mange sammen.

Rutebeskrivelser
Start er fra en åbning i hækken på parkeringspladsen, hvor der går en sti ind i Sdr. Anlæg. Start er vist med et skilt.

Ruterne går fra parkeringspladsen ind i Sdr. Anlæg og rundt om "halvmånen" i anlægget, forbi legepladsen og rideskolen. Herefter drejes til højre ind i Knudmosen, hvor markeringsflag og pile følges. Undervejs krydses først Gl. Vejlevej og senere Chr. Ydes Vej.

Kort herefter drejer 4,2 km ruten skarpt til højre hen til foden af Knudmosebjerget. 6,3 km ruten fortsætter rundt om "bjerget". Ruterne mødes igen ved foden, og følges ad gennem mosen hen mod Herning Sky højhusene videre igennem mosen tilbage til parkeringspladsen ved Sdr. Anlæg. Undervejs passeres Gl. Vejlevej og Chr. Ydes Vej i modsat retning.

4,2 km ruten kan gennemføres med barnevogn og på cykel. På 6,3 km ruten er en trampesti, som besværliggør barnevogne og almindelige cykler.

Hvis der er kræfter i overskud, kan det anbefales at tage en afstikker undervejs op på Knudmosebjerget for at nyde den fine udsigt herfra.

Rutens kontaktperson er Frits Jensen fra Herning Løbeklub, der kan kontaktes på 2292 4899. 

Du kan se mere om ruterne på Herning Løbeklubs hjemmeside. 


I denne uge samarbejder vi med Kibæk Idrætsforening. Du kan vælge mellem 3 ruter, som alle starter fra Kibæk Krydsfelt, Velhustedvej 12, 6933 Kibæk, hvor der er gode parkeringsforhold. Ved Kibæk Krydsfelt vil der være skilte, som viser startstedet.

By-ruten 4 km
Du går rundt i Kibæk på asfalt, fortove og stier. Ruten kommer bl.a. forbi plejehjemmet, stationen og hovedgaden. Den kan gennemføres om aftenen, da ruten er oplyst. Turen er velegnet for gangbesværede.

Se ruten her

Skydebane-ruten 6 km
Asfalt, fortove, grusveje og skovbund i let kuperet terræn. Ruten går ud af byen på sti langs Vorgodvej, forbi hundeskoven og rundt om skydebanen og den omkringliggende plantage, inden den igen går ind mod Kibæk med Fjelstervangvej.

Se ruten her

Hareskov-ruten 9 km
Asfalt og grusveje og stier. Ruten går ud af Velhustedvej, forbi de nye boligkvarterer, over jernbanen og ind i Hareskoven. Efter en lille tur ind i Hareskoven går turen ind mod Kibæk i udkanten af skoven hele vejen tilbage.

Se ruten her

Ruterne på 6 og 9 km er markeret med plastik markeringsbånd.

Ruten på 4 km er markeret med små flag.

Se mere på Kibæk IF's hjemmeside her

Ved spørgsmål kontakt:

Leon Friborg Jeppesen på telefonnummer 25 29 72 76

Egon Vingtoft på telefonnummer 20108236


Gåruter på Præstbjerg Hede

Fra fredag den 19. marts til torsdag den 25. marts kan du nyde en gåtur i Præstbjerg plantage, hvor Vinding Ungdoms- og Idrætsforening i denne uge er pop-up værter.

Kør til parkeringspladsen ved Præstbjerg Naturcenter. Adresse Klejnstrupvej 2, 7550 Sørvad. Her er der gode parkeringsmuligheder.

Naturen omkring Præstbjerg Naturcenter er storslået. Her er bakkede hedeområder, egekrat, smukke udsigtspunkter, små skove og smukke søer. Den nærliggende Præstbjerg Plantage ligger lige vest for hovedvej 11 og er også et besøg værd. Tæt ved centret er der en legeplads, overdækkede madpakkehuse, bålsteder med grill, borde, bænke samt toiletter, der frit kan benyttes. Rundt på ruten er der bænke og borde, så tag ud og nyd naturen og nyd jeres formiddagskaffe, frokost eller eftermiddagskaffe på ruten.

Rundt om Præstbjerg Sø 2,5 km.
Ruten er en handicapvenlig rute der kan gennemføres i kørestol. Du kommer rundt om det meget naturskønne område rundt om Præstbjerg Sø. Start ved Præstbjerg Naturcenter, og følg de gule flag der er sat op. De sidder hele vejen rundt i højre side af stien.

Se ruten her.

Rundt om Præstbjerg Hede 4,2 km.
Du kommer rundt om det meget naturskønne Præstbjerg Hede. Herudover passerer du Præstbjerg Sø. Start ved Præstbjerg Naturcenter, og følg de blå flag der er sat op. De sidder hele vejen rundt i højre side af stien.

Se ruten her.

Samlet kort over Præstbjerg Hede. Kombination af ruter efter eget valg.
Der er mange afmærkede stier i området. Det er muligt at kombinere dem, så man kan gå en lang tur rundt i det naturskønne område. Alle ruter er afmærkede med farvede pile.

Se kortet her.

Ved spørgsmål kan du kontakte Henrik Storch på tlf. 42460311.


Vi har denne gang delt pop-up ruterne op i to intervaller i samarbejde med Marchforeningen Hosekræmmerne i Vildbjerg. Du kan i påskeugen udfordre dig selv med en længere tur på 20 km.

Alle ruter vil være markeret. Se kort over ruterne på foreningen hjemmeside her.

Fredag den 26.3 til søndag den 28.3 - Kalabassen 5-6 km

Denne weekends vandretur starter ved Kalabassen, Hjortsballevej 4a i Vildbjerg.

Du får frisk luft og motion, når du følger stier i området. Du kommer forbi Møltrup Optagelseshjems indendørs frilandsgrise og ser Møltrup fra bagsiden, da du krydser Albækvejen og går direkte ned til Møltrup-stien, som følges tilbage til Kalabassen. Hele turen er afmærket.

Ved spørgsmål kan du kontakte Marchforeningen Hosekræmmerne ved Ingolf Brandt på tlf. 20833358.  


Vi har denne gang delt pop-up ruterne op i to intervaller i samarbejde med Marchforeningen Hosekræmmerne i Vildbjerg. Du kan i påskeugen udfordre dig selv med en længere tur på 20 km.

Alle ruter vil være markeret. Se kort over ruterne på foreningen hjemmeside her.

Fra mandag den 29.3 til mandag den 5.4 kan du vælge imellem tre ruter.

Alle ture starter fra Vildbjerg skole, Bjørnkærvej 2, 7480 Vildbjerg og er mærket op med Hosekræmmernes plast bånd, pile og de farvede vimpler fra Bevæg dig for livet. Det anbefales at downloade kort nr. 4 på hjemmesiden.

Det er skolens parkeringsplads vi benytter, så respekter venligst at personale og forældre skal kunne parkere.

3,3 km

Du går langs Bjerregårdsvej, bag om skolen med Lysgårdvej og Lysgårdsøvej, videre med stien og hen til gården Lysgård, som har lagt navn til området. Herfra går man over åen og følger stien langs søen, som er ret unik, da der kan bades i den. Herfra over broen krydser stien op til Hjejlevej og ud til Lysgårdvej gennem Åbjergparken og tilbage til skolen. 

5,7 km

Som tur nr. 1 indtil broen. Derefter følges stien til venstre, langs Rødding å og skøjtesøen, og videre til Nørregade. Derfra ind gennem boligkvartererne og over til Hjejlevej og tilbage mod skolen som tur nr. 1.

ca. 20 km

Du kan her støtte dig til kort 3 og 4. Turen vil også været markeret.

Du følger tur 1 rundt om søen, over broen og krydser stien op til Parkalle. Du følger Parkallé og Ejsingkjærvej og krydser Videbækvej, herefter bruges kort 4. Dette kort er udskrift af rundvandrerruten Skovsøen.  Bemærk, at kortet viser rundvandre vejenes afmærkningspæle med IVV mærker på toppen.

Efter nogle km. nærmer man sig Tihøje, går langs heden og ind i skoven til Røddinglundvej. Herfra til venstre ved en gård, følger stien indtil man runder en have og gårdsplads, derefter over Røddingvej, ud til skovsøen, rundt på golfbanen, hvor man færdes respektfuldt blandt golfspillerne. Dernæst forbi kantine og brunkulsgrave, følger stierne til Røddingvej og videre til Lysgårdvej, som følges til skolen.

Ved spørgsmål kan du kontakte Marchforeningen Hosekræmmerne ved Ingolf Brandt på tlf. 20833358. 


I denne uge laver vi tre pop-up gåture sammen med Arnborg Borgerforening.

Alle ruter starter og slutter ved pavillonen midt i byen - Skjernvej 17, som man ikke kan undgå at se, når man kører gennem byen. På alle ruter er der bænke, hvor man kan holde en pause. Vi vil blive glade, hvis folk har lyst til at dele billeder på Instagram med #arnborggaar

3 km - Arnborg Anlæg

Turen går rundt i Arnborg Anlæg, hvor man hovedsageligt går på grusvej og stier. Ruten er noget kuperet, men man kan sagtens gå rundt. Den er dog Ikke velegnet til gangbesværede. Man kommer forbi en legeplads, søer og vandløb. Ved Gededammen er der mulighed for at holde en pause og få et stempel i stempelbogen. Du kan se mere her.
Ruten går forbi plejehjemmet, hvor der er dyr, man kan hilse på.

Se ruten på kort her.

4,7 km - Kirkestien

Man kommer man forbi Arnborg skole, fritidshjem og plejehjemmet, hvor der er dyr, man kan snakke med. Ruten starter på asfalt og man kommer forbi Arnborg Kirke og Hjemstavshuset, inden man for alvor kommer ind på kirkestien. Her går man langs Rind Å og turen går ind i Arnborg anlæg.
Ved gededammen er der mulighed for at holde en pause og få et stempel i stempelbogen. Se ovenfor.

Se ruten på kort her.
 

6,6 km

Turen går først forbi plejehjemmet og skolen, krydser tværs igennem byen, gennem en lille skov i byen, hvor der er legeplads og svævebane. Man går ud af byen mod Birkebæk plantage og drejer til venstre af Høgildgårdvej. Derfra går man gennem skoven og forbi det gamle stemværk, hvor åen deler sig. Videre går man langs åen og krydser åen på den nye bro, lige inden man igen går ind i Arnborg by.

Se ruten på kort her.

Alle ruter ligger desuden på Strava:

3 km

4,7 km

6,6 km 

Rigtig god tur!

Kontaktperson ved spørgsmål:
Morten Petersen - mobil 23718061.


Dekorativt foto

Kontaktinfo

Mette Skærbæk Petersen
Projektleder
Tlf.: 22224372
Mobil: 22224372
Send e-mail til mette.skaerbaek@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.