Nyt om kultur og fritid

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om kultur og fritid.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Succes for EM i Triatlon i Herning

13. juni 2017 - Stor opbakning og succesfuld afvikling af EM i Triatlon i Herning

Challengedenmark Jamesmitchell Ap4i3354Foto: James Mitchell/Challenge Denmark

Lørdag aften løb den sidste triatlet over målstregen ved det officielle ETU Europamesterskab i mellemdistance-triatlon på Torvet i et festklædt og solrigt Herning. 

Svømme-startskuddet gik kl. 10.00 ved Fuglsang Sø, og mens tyske  Patrick Dirksmeier, som den allerførste krydsede målstregen og dermed kunne kalde sig officiel Europamester på mellemdistancen, havde de godt 1.700 atleter kæmpet sig igennem de 1,9 km svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb med massiv opbakning undervejs på ruten.

Cykelruten var tilrettelagt i de smukke naturområder omkring Herning, mens løberuten tog de mange triatleter igennem en spektakulær rute i midtbyen, som bl.a. gik igennem biblioteket på gågaden og Sdr. Anlæg, som samtidig lagde græs til den årlige børnekulturfestival "Liv i Sdr. Anlæg".

Hernings borgmester Lars Krarup udtaler:

- Det har været et helt igennem forrygende EM i Triatlon. Atleterne har givet os en god konkurrence, og midtbyen har sydet af liv hele lørdagen. Jeg synes, dagen har vist nogle af de mange muligheder, Herning har at byde på, og hvad vi som kommune kan tilbyde. Jeg er glad for, at indbyggerne i kommunen virkelig har bakket op om arrangementet, som både frivillige, deltagere og som engageret publikum.

Fantastisk opbakning fra publikum på ruten

Løbet er arrangeret af Race Makers, der står bag Challenge Denmark (Challenge Herning & Challenge Fredericia), og også her har man bemærket det store fremmøde på ruten.

Løbsdirektør Claus Vesterby fortæller:  

- Det har gjort et kæmpe indtryk på mig at se, hvor talstærkt publikum er mødt op for at støtte triatleterne. Både på ruten i løbet af dagen og omkring målområdet. Særligt bed jeg mærke i, hvordan publikum blev på ruten og sikrede at selv de sidste triatleter, som kom i mål oplevede opbakning. Det er helt fantastisk.

Om den generelle afvikling af begivenheden fortsætter han:

- Dagen er forløbet præcis, som vi havde håbet. Og oven på en dag som denne, er der nogle, som jeg er nødt til at nævne. Vi kunne nemlig ikke have bragt denne folkefest til Herning uden vores samarbejdspartnere og sponsorer. Herning Kommune, Sport Event Denmark, det Danske og Europæiske Triatlon Forbund og vores titelsponsor Garmin skal have en særlig tak i den forbindelse. Og alle de frivillige, som har valgt at bruge deres kostbare tid på os, skal have min allervarmeste tak. De er fundamentet i en event som denne. 

Stærkt samarbejde sikrer succesfuld afvikling 

Mads Freund, formand for Dansk Triatlon Forbund, fremhæver også det brede samarbejde som en af de vigtigste årsager til den succesfulde afvikling:

- Først og fremmest viser dette EM i Herning, at der er bred opbakning til triatlon som folkesport. Det er det helt eventyrlige, at den europæiske elite, age-group'erne og motionisterne løber side om side. Det miks af elite og folkesport er unikt for triatlon. Og når vi så ovenikøbet kan krone det med et europamesterskab hos kvinderne og to fantastiske medaljer hos mændene, så har det været en stor dag for dansk triatlon. Det er klubberne, der står bag alle de frivillige, det er Herning, der lægger bymidte til, og Sport Event Denmark uden hvem, vi ikke kunne gennemføre dette. Og så er der Challenge Denmark og Race Makers, som vi har et fremragende samarbejde med. I dag har været en stor dag for dansk triatlon. 

Sport Event Denmark er officiel partner for en lang række store sport events i Danmark.

Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark siger om EM i Herning:

- EM i tri eller som det rettelig hedder, Garmin Challenge ETU European Middle Distance Championship, har i dag skabt vindere både i elitefeltet og blandt age-group'er og motionister. Og Herning har dannet rammen om en veritabel folkefest. Nu ser vi frem til at kunne byde triatlonverdenen velkommen tilbage til Danmark næste år, hvor vi afvikler ikke færre end fem VM'er i løbet af en uge i juli på Fyn.

Hos kvinderne var det danske Camilla Pedersen, der løb med titlen som europamester på mellemdistancen, og på podiet hos både eliteherrer og elitekvinder var de danske farver stærkt repræsenteret. Danske Anders Christensen og Miki Mørck Taagholt besatte hhv. 2. og 3. pladsen hos herrerne, mens Maja Stage Nielsen besatte 2. pladsen hos kvinderne.

Et flot hjemmebane-resultat for de danske triatleter. 

Vinder fundet: De skal bygge Hernings nye Isstadion

09. juni 2017 - C.C. Contractor har vundet opgaven med at ombygge og forny Herning Isstadion.

Det er nu afgjort at Hernings nye Isstadion skal bygges af C.C. Contractor.

Totalentreprenøren vandt udbuddet om opgaven, der ombygger Herning Isstadion til uigenkendelighed.

Det eksisterende anlæg er blevet slidt gennem årene, og Herning Kommune har sat 45 millioner kroner af til opgraderingen. Dertil kommer omkring otte millioner kroner, som de klubber, der bruger isstadion skyder ind i ombygningen.

- Med vinderprojektet får vi et isstadion i Herning, der vil opleves som helt nyt. På trods af, at der er tale om en ombygning og renovering, så vil det på æstetik og brugervenlighed være et løft årtier frem, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune og medlem af dommerkomiteen.

Det har været nødvendigt at sende opgraderingen i udbud to gange, og det har vist sig at være held i uheld, af den første udbudsrunde ikke fandt et vinderprojekt, fortæller Johs. Poulsen,

- Her i anden runde har vi fået et betydeligt bedre resultat, end det der var på bordet i første runde. På grund af den nye tidsplan har vi også kunne frigive flere penge til renoveringen, fordi vi skal bruge færre penge på at leje istid i andre haller rundt omkring i Danmark, mens arbejdet står på, siger Johs. Poulsen.

Begejstrede brugere

Hos Herning Ishockey Klub er formand Michael Mølgaard begejstret for vinderprojektet.

- Vi glæder os rigtig meget til at bruge de nye faciliteter til hverdag. En renovering kan nogle gange været bundet af nogle ting, der ikke kan ændres, men i det her projekt er der fundet en virkelig god løsning på de logistiske udfordringer omkring omklædning, foyer med videre. Det vil simpelthen gøre hverdagen lettere for vores unge spillere, for trænerne, for de ansatte og for alle andre, der har deres gang på isstadion. Vi får et projekt, vi kan være rigtig stolte af, siger Michael Mølgaard.

Med ombygningen får blandt andet omklædningsfaciliteter et stort løft, ligesom der bliver flere omklædningsrum. Det glæder både Michael Mølgaard og formandskollega Mads Lykke Larsen, formand for Herning Skøjteløber Forening.

- Det allervigtigste for medlemmerne er, at vi har noget is, der kan trænes på. Det, at vi får en ny hal, med nye lækre faciliteter, er glasur på kagen og det bliver rigtig lækkert. Vi håber også, at de nye attraktive rammer kan have en effekt i forhold til rekruttering af nye medlemmer. Som skøjteløber og som forældre til skøjteløbere, er det bare mere tiltrækkende at færdes i ordentlige rammer, siger Mads Lykke Larsen.

Han hæfter sig desuden ved, at skøjteløberne med ombygningen får en helt ny sal, hvor de kan træne smidighed og spring.

- Det er mega-fedt. Det kommer til at betyde rigtig meget i hverdagen, siger Mads Lykke Larsen.

Blue Fox får helt nye muligheder

For Herning Blue Fox vil opgraderingen betyde, at klubben kan rykke til et helt nyt niveau, når det gælder oplevelser for publikum og sponsorer.

Sponsorloungen udvides, så der bliver 500 pladser, mod de 200 pladser der er i dag, og bygges med transparente vægge, der giver udsyn til isen.

For publikum vil ombygningen betyde tilskuerpladser hele vejen rundt, Samtidig hæves temperaturen i hallen fra 6 grader til 14-16 grader, så man fremover kan gå til ishockey i Herning i t-shirt.

- Det bliver helt fantastisk at opleve den arena-fornemmelse, der kommer i den nye hal. Det ser jeg virkelig frem til, og det vil hæve stemningen til kampene. Samtidig betyder den nye foyer og de transparente vægge at publikum vil få en oplevelse af meget høj kvalitet, når de går til hockey, siger Torben Skovsgaard.

Isstadion Pressemoede Edit

Billedtekst: Fredag 9.juni kunne Herning Kommune afsløre vinderen af opgaven med at ombygge Herning Isstadion. Det vakte glæde hos de klubber, der bruger stadion til daglig. Fra venstre ses Torben Skovsgaard, direktør Herning Blue Fox, Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune, Mads Lykke Larsen, formand for Herning Skøjteløber Forening og Michael Mølgaard, formand for Herning Ishockey Klub. 

Bliv klogere på Lindbjergskolen

30. maj 2017 - 6. juni kan du få meget mere at vide om det store skole-, hal-, og biblioteksbyggeri i Hammerum-Gjellerup

Lige om lidt begynder byggeriet af Lindbjergskolen i Hammerum-Gjellerup.

Er du nysgerrig på, hvad der kommer til at ske med:
Hammerum Hallen? Lindbjergskolen? Hammerum Bibliotek? Kultursalen?Fodboldbanerne? Foreningslivet? Lokalområdet?

Så kan du høre mere om hele projektet, når vi tirsdag 6. juni kl 17.00 - 18.30 inviterer til møde i Hammerum Hallen, Hal 2.

Program:

  • Velkomst v/ formand Børne- & Familieudvalget, Dorte West og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Johs Poulsen.
  • Fælles præsentation af projektet v/KPC, om biblioteket og om idrætslivet.
  • Derefter mulighed for dialog ved cafeborde med hhv. Hammerum. Bibliotek, Hammerum Hallen, Lindbjergskolen, Herning Kommune og KPC.

 Lindbjergskolen Illustration1 Edit

Dobbelt op på gågade-fejring

19. maj 2017 - 2.juni inviterer byens butikker til fejring i Bredgade, hvor den sidste sten nu er lagt – og efter sommerferien, når projektet er helt afsluttet, vil Herning Kommune holde officiel indvielse

Om kort tid er de sidste granit-sten i Hernings gågade lagt.

Det fejrer byens butikker med en stor fest 2. juni, der markerer at den nye gågade har fået sin belægning.

Projektet med at renovere Bredgade fortsætter dog hen over sommeren, hvor de sidste detaljer, som affaldsspande og cykelstativer, bliver monteret, belægningen bliver fuget, så den er plan, og en ny legeplads sættes op.

Når hele projektet er afsluttet, forventeligt i starten af august, vil Herning Kommune efterfølgende invitere til officiel indvielse.

10-årig proces

Det er 10 år siden, der blev udskrevet en konkurrence, med overskriften "Den Levende By", der skulle give Hernings gågade et nyt udseende.

Siden er der sket udskiftning af belægning og inventar som træer, lygtepæle og skraldespande i store dele af Østergade/Bredgade. Den seneste etape har været fornyelsen af den mest centrale strækning, fra Torvet til Poulsens Plads.

Her er nu lagt 5500 kvadratmeter ny belægning (Det svarer til ca. 300.000 sten), mens der under jorden er udskiftet mange, mange kilometer rør til både vand, el, varme og kloak. Samtidig er der lagt en række tomme rør, der kan bruges til fremtidige installationer.

Inden renoveringen af denne etape blev der gennemført et projekt, hvor borgerne kunne komme med ønsker til den nye gågade. "Herning C"-projektet gav i alt fem elementer som alle vil blive en del af det færdige projekt, der indvies senere på året.

Det drejer sig om: Ly & læ, vand, grønt i øjenhøjde, kunst og leg.

I Bryggergade kommer der springvand og legeplads, der begge installeres i løbet af sommeren. (Et midlertidigt legeområde installeres inden 2. juni).

Kunst er integreret via genplacering af nogle af byens kunstværker.

Grønt i øjenhøjde sikres med de nye opholdsøer, der er kombinerede bænke og bede.

Ly & læ-elementet bliver en ny stor offentlig ly & læ-terrasse i Bredgade tæt ved Citypassagen. Da en ejendom i området står overfor en facaderenovering bliver den dog først installeret efterfølgende, da en for stor del af gaden ellers ville være spærret på samme tid.

Kulturpris går til kulturens sparringspartner

17. maj 2017 - Herning Kommunes Kulturpris for 2016 går til Lene Mikkelsen, der har haft indflydelse på utallige kulturprojekter.

 Kulturpris 2016 Edit

Herning Kommunes Kulturpris 2016 går til Lene Mikkelsen.

Det blev afsløret ved en ceremoni på Herning Rådhus tirsdag eftermiddag.

Lene Mikkelsen var i mange år koordinator for Kulturelt Samråd i Herning, og dermed en central figur i Hernings kulturliv. Hun stoppede på den post i 2015 og arbejder i dag som koordinator for Herning Teater.

Den mange-årige indsats for kommunens kulturliv er altså nu prisbelønnet.

- Lene Mikkelsen har med vedholdenhed, engagement og passion udviklet Herning Kommunes kulturliv. Du har i årevis har været sparringspartner, fødselshjælper og udvikler af kultur-projekter i hele kommunen. Du har været en vigtig brik i, at vi i dag har et kulturliv, der sprudler, knopskyder og trives, lød det blandt andet i borgmester Lars Krarups tale til prismodtageren.

Med Herning Kommunes Kulturpris følger en check på 10.000 kroner.

Fakta: 

Siden 1990 har Herning Kommune hvert år uddelt kulturprisen som en særlig anerkendelse til borgere, som har udvist et helt særligt engagement og ydet en helt særlig indsats for kulturen i kommunen.

Kontaktinfo

Allan Secher Thulstrup
Kommunikationskonsulent
Tlf.: 96282645
Mobil: 29444865
Send e-mail til komat@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.