Nyt om kultur og fritid

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om kultur og fritid.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Super-sprinterne kommer til hårdt og hurtigt EM i Herning

23. marts 2017 - Publikum kan opleve verdens bedste cykelryttere helt tæt på, når de ved EM i Landevejscykling i Herning kører 12 omgange på en rute, der blandt andet fører gennem Herning bymidte

 Euroroad17

Der er garanti for fuld fart over feltet, når 800 af verdens bedste cykelryttere i august kommer til Herning.

Fra 2. - 6. august er byen vært for EM i Landevejscykling. Her skal uddeles 12 sæt medaljer i henholdsvis landevejsløb og enkeltstart.

Torsdag kunne arrangørerne så løfte sløret for de ruter, som cykelrytterne skal ud på. De tegner spændende perspektiver - ikke mindst for publikum.

De mange cykelstjerner kommer blandt omkring Herning bymidte, hvor publikum får mulighed for at se elite-damerne passere 6 gange, mens herre-elite-feltet skal omkring Torvet 12 gange.

Der er, som forventet, tale om en hurtig, flad rute, og det giver forhåbninger om, at verdens største sprinternavne vil stille til start, herunder den forsvarende europamester, Peter Sagan.

EM i Landevejscykling, EuroRoad17, arrangeres i samarbejde mellem Danmarks Cykle Union (DCU), Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH.

Masser af plads

Start og mål på vil blive på Kaj Zartows Vej ved MCH Messecenter Herning. Det betyder, at alle de gode faciliteter i hele MCH-komplekset er lige ved hånden, ligesom MCH-medarbejdernes enorme erfaring med store arrangementer kan komme i spil. Samtidig giver området masser af plads til de mange udenoms-ting, som så stort et mesterskab fører med sig.

Det gælder blandt andet de holdbiler og servicebiler, som de cirka 45 nationer medbringer - men placeringen giver også mulighed for at lave et kæmpe campingområde for tilskuere, i umiddelbar tilknytning til målområdet.

- Jeg glæder mig rigtig meget til fem dage med cykelfest i Herning. Vi har i Herning etableret os blandt de allerbedste til at afvikle store sportevents, også i cykling, med Giro-starten i 2012. Det bliver fantastisk igen at byde hele Europa velkommen til cykling på højeste niveau på dansk jord, siger Lars Krarup, borgmester i Herning.

Perfekte ruter for ryttere og tilskuere

Hos Sport Event Denmark ser direktør Lars Lundov frem til endnu en vellykket event i Herning.

- Herning har målrettet og dygtigt manifesteret sig som en stærk værtsby for store, internationale sportevents og med EM i landevejscykling tilføjer vi endnu et mesterskab til eventkalenderen. Ruterne, som blev offentliggjort i dag, er perfekte både for ryttere og tilskuere, så der er lagt op til en cykelfest i Midtjylland i august, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Hos MCH ser administrerende direktør Georg Sørensen frem til at huse det store arrangement.

- I MCH elsker vi mesterskaber og vi elsker at have gæster - og gerne mange gæster. Derfor en varm tak til Herning Kommune, DCU og Sport Event Denmark for initiativ og partnerskab. Det betyder meget for os, at vi nu får endnu en mulighed for at byde mange mennesker velkommen til MCH, og vi glæder os til sammen at skabe rammerne for alle vore gæster - både landsholdene, presse og publikum, siger Georg Sørensen. 

Det siger andre om ruterne:

Flere nationale cykelforbund har allerede været i Herning for at se nærmere på ruten, og landstrænerne forventer et hårdt og hurtigt løb.

Kevin De Weert, landstræner i Belgien, elite:

Landevej: Det er en rigtig fin 20 kilometers rundstrækning. Den er flad med gode veje, og ét stykke hvor den snævrer ind, uden at blive farlig.

Enkeltstart: Det er en perfekt rute til de stærke ryttere. En rute uden alt for mange sving, så den passer godt til de helt store gear.

David Cassani, landstræner i Italien, elite-mænd:

Landevej:

- Når rytterne kommer ind i Herning by er der fire sving, som kan være lidt lumske. Men det bliver et løb for decideret temporyttere.

Salvoldi Edoardo, kvindelandstræner i Italien:

Enkeltstart:

- Det er en super-hurtig rute med få sving. Det er en rute for meget stærke ryttere.

Anders Lund, landstræner Danmark:

- Det er en rigtig hurtig rute, der umiddelbart lægger op til en flot massespurt. I samtlige kategorier har vi hurtige folk, så det passer os godt. Der bliver ligeledes en spændende teknisk passage gennem Herning, der har karakter af gadeløb. Det bliver nogle flotte cykelløb.

Fakta om ruterne:

Ved EM i Landevejscykling køres der flere forskellige distancer i de forskellige klasser; Junior, U23 og Elite.

Der er tre forskellige enkeltstarts-ruter på 18,2, 31,5 og 46 kilometer. Enkeltstarts-ruterne er lagt, så tilskuere i start og målområdet kan se hver af de deltagende ryttere tre gange.

Landevejsruten er lavet som en 20 kilometer lang rundstrækning. Der er start og mål på Kaj Zartows Vej. En del af ruten er henlagt til Herning bymidte, hvor rytterne vil køre af Dalgasgade, Mindegade via Torvet, Bethaniagade og Møllegade.

Når herre-eliten skal afgøre, hvem der kan køre i mesterskabstrøjen det kommende år, skal de køre den 20 kilometer lange rundstrækning 12 gange i alt.

Fakta om EM i Landevejscykling

EM i landevejscykling er blevet afviklet hvert år siden 1995, men i den nuværende udgave er den kun kørt i 2016 i Plumelec, Frankrig. Udover junior og U23 var det i 2016 første år, at elite-herrer og -damer har deltaget ved EM i landevejscykling. Derfor er det også først fra 2016, der er kommet mediefokus på eventen med live tv-dækning lørdag og søndag.

Når EM i landevejscykling rammer Herning er det med cirka 800 ryttere.

Ryttere fra mere end 45 europæiske nationer stiller til start i Herning. Du kan møde de bedste ryttere fra f.eks. Tyskland, Norge, Belgien, Slovakiet, Frankrig, Holland, Italien, Spanien og selvfølgelig Danmark.

TV-signalet er foreløbig købt af 71 forskellige lande.

Der er i alt 12 konkurrencer for både mænd og kvinder i hhv. enkeltstart og landevejsløb i klasserne Junior, U23 og Elite.

Officiel hjemmeside: www.euroroad17.dk

Facebook: https://www.facebook.com/euroroad17/

Tidsplan                            

Onsdag den 2. august

8.30 - 10.00 // Cycling For All - familieløb (10 km)

10.30 - 12.00 // Enkeltstart - Junior Damer (18,2 km)

12.45 - 14.30 // Enkeltstart - Junior Herrer (31,5 km)

15.00 - 16.15 // Enkeltstart - U23 Damer (31,5 km)

Torsdag den 3. august

9.30 - 11.15 // Enkeltstart - Elite Damer (31,5 km)

12.15 - 14.15 // Enkeltstart - U23 Herrer (31,5 km)

15.00 - 17.00 // Enkeltstart - Elite Herrer (46 km)

Fredag den 4. august

9.00 - 11.00 // Landevejsløb - Junior Damer (60,3 km)

12.00 - 15.00 // Landevejsløb - U23 Damer (100,5 km)                    

16.00 - 19.00 // Landevejsløb - Junior Herrer (120,6 km)

Lørdag den 5. august

9.00 - 13.00 // Landevejsløb - U23 Herrer (160,8 km)

14.00 - 17.00 // Landevejsløb - Elite Damer (120,6 km)

Søndag den 6. august

8.00 - 10.00 // Cycling for all - med tidtagning (60,3 km)

11.00 - 17.00 // Landevejsløb - Elite Herrer (241,2 km)

 

Fotoet herover stammer fra præsentationen af ruterne:
Fra venstre ses Andreas H. Jeppesen - U23-landsholdsrytter, Catherine Marsal - kvindelandsholds-træner, Johs. Poulsen - formand for kultur- og fritidsudvalget i Herning Kommune, Lars Krarup - borgmester i Herning Kommune, Bikey - officiel maskot, Georg Sørensen - adm. direktør i MCH, Jens Kasler - eventmanager, DCU. Foto: Tony Brøchner.

Tag bussen til Ed Sheeran koncerten i MCH Jyske Bank Boxen 1. april 2017.

17. marts 2017 - Transport til Ed Sheeran koncerten i BOXEN ved MCH Messecenter Herning 1. april 2017.

Magisk program for Off Road-åbning

13. marts 2017 - Oplev mere end 60 forskellige kulturelle indslag i Herning 11. april, når Off Road Kulturfestival åbner.

Tatover en gris!

Lav din egen is-skulptur!

Dans gennem Bredgade, besøg de talende skrotbiler, lyt til musik, se teater, eller, eller…

Mere end 60 forskellige kulturelle indslag vil indtage gader, gyder, stræder og baggårde i Herning Midtby, når der 11.april er åbning af Kulturfestivalen Off Road.

- Med de mange programpunkter der nu ligger fast, står det klart, at Off Road-åbningen bliver en helt unik dag, med indslag for absolut alle, uanset interesser og alder. Jeg glæder mig helt vildt til at opleve fest-stemningen i byen 11.april. Og jeg ser frem til at blive beriget med en række magiske øjeblikke, siger Johs. Poulsen, formand for Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland og for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Det fulde program for "Off Road - Tæt på Magien - Kulturfestivalåbning" vil blive offentliggjort om få uger:

Her er nogle få eksempler på oplevelser 11.april:

- På HEARTs stand kan man, som opvarmning til Socle du Monde Biennalen, blive grise-tatovør-kunstner eller forevige sig selv som et kunstværk!

- Ved "pyramidetorvet" ved Herning Kongrescenter kan du lave din egen skulptur af en is-blok - eller bevidne når is-skulptør Susanne Ahrenkiel laver en monumental farvet skulptur.

- På parkeringsdækket ved Herning Bibliotek kan du besøge en installation af skrotbiler, der hver især indeholder deres helt egen historie.

- På Torvet er der Food Festival, hvor lokale restauratører præsenterer Street Food-specialiteter.

Fakta

Hvad er Off Road?

Off Road er en næsten fire uger lang kulturfestival, arrangeret af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland (Kommunerne Herning, Holstebro, Struer, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Lemvig og Skive). Off Road er støttet af "Aarhus 2017" - Aarhus som europæisk Kulturhovedstad.

Det er fjerde gang Kultursamarbejdet arrangerer en stor Kulturfestival. I 2005, var titlen "Vinden, I 2009 var det turen kommet til "Mørket", mens det i 2013 var "Bølgen".

"Off Road" bliver, på grund af samarbejdet med og støtten fra Aarhus 2017, den hidtil største festival.

Hvad er Off Road-åbningen?

Off Road-festivalen åbnes med et kultur-brag. Åbningen er placeret i Herning og er er en af 12 store "Fuldmåne"-events i programmet for "Aarhus 2017", Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. Off Road-festivalen afrundes 6.maj med et stort arrangement i Skive.

Program for Off Road-åbning er spækket med magiske oplevelser

13. marts 2017 - Oplev mere end 60 forskellige kulturelle indslag i Herning 11.april, når Off Road Kulturfestival åbner

Tatover en gris!

Lav din egen is-skulptur!

Dans gennem Bredgade, besøg de talende skrotbiler, lyt til musik, se teater, eller, eller…

Mere end 60 forskellige kulturelle indslag vil indtage gader, gyder, stræder og baggårde i Herning Midtby, når der 11.april er åbning af Kulturfestivalen Off Road.

- Med de mange programpunkter der nu ligger fast, står det klart, at Off Road-åbningen bliver en helt unik dag, med indslag for absolut alle, uanset interesser og alder. Jeg glæder mig helt vildt til at opleve fest-stemningen i byen 11.april. Og jeg ser frem til at blive beriget med en række magiske øjeblikke, siger Johs. Poulsen, formand for Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland og for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Det fulde program for "Off Road - Tæt på Magien - Kulturfestivalåbning" vil blive offentliggjort om få uger:

Her er nogle få eksempler på oplevelser 11.april:

- På HEARTs stand kan man, som opvarmning til Socle du Monde Biennalen, blive grise-tatovør-kunstner eller forevige sig selv som et kunstværk!

- Ved "pyramidetorvet" ved Herning Kongrescenter kan du lave din egen skulptur af en is-blok - eller bevidne når is-skulptør Susanne Ahrenkiel laver en monumental farvet skulptur.

- På parkeringsdækket ved Herning Bibliotek kan du besøge en installation af skrotbiler, der hver især indeholder deres helt egen historie.

- På Torvet er der Food Festival, hvor lokale restauratører præsenterer Street Food-specialiteter.

Fakta

Hvad er Off Road?

Off Road er en næsten fire uger lang kulturfestival, arrangeret af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland (Kommunerne Herning, Holstebro, Struer, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Lemvig og Skive). Off Road er støttet af "Aarhus 2017" - Aarhus som europæisk Kulturhovedstad.

Det er fjerde gang Kultursamarbejdet arrangerer en stor Kulturfestival. I 2005, var titlen "Vinden, I 2009 var det turen kommet til "Mørket", mens det i 2013 var "Bølgen".

"Off Road" bliver, på grund af samarbejdet med og støtten fra Aarhus 2017, den hidtil største festival.

Hvad er Off Road-åbningen?

Off Road-festivalen åbnes med et kultur-brag. Åbningen er placeret i Herning og er er en af 12 store "Fuldmåne"-events i programmet for "Aarhus 2017", Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. Off Road-festivalen afrundes 6.maj med et stort arrangement i Skive.

Thomas Buttenschøn går Off Road

06. marts 2017 - Den underfundige sanger og sangskriver Thomas Buttenschøn er tilføjet programmet for Off Road Kulturfestival-åbning i Herning 11.april

Endnu et navn er blevet tilføjet den perlerække af musikalske navne, der 11.april vil indtage Torvet i Herning.

Thomas Buttenscøn, manden der har ordet i sin magt, både når han synger og når han taler, skriver sange der kalder på at blive lyttet til. Han er underfundig, fænomenal og for nogle sågar genial.

Han har siden 2006 hvor det hele for alvor startede, udgivet 7 albums og haft store hits med blandt andet "Fantastiske Mandag", "Smukkere end Smuk" og mange flere.

Ved Off Road Kulturfestival-åbning bliver Torvet i Herning overdækket med to kæmpestore skyliners. Scenen vil blive indtaget af en lang række musikalske topnavne, der spiller non-stop i en adskillige timer lang marathon-koncert.

Samtidig vil der være kulturelle og magiske indslag i hele Herning centrum, hvor foreninger, kulturinstitutioner og andre vil give bud på, hvordan man kommer "Tæt på magien".

De øvrige navne på plakaten er blandt andet Trentemøller, Jokeren, Karen Mukupa, Jordan Jackson, Electric Guitars og Erann DD. 

Læs mere på www.herning.dk/offroad

Thomas Buttenschon Presse 2017 Lille

Foto: Pressefoto

Kontaktinfo

Allan Secher Thulstrup
Kommunikationskonsulent
Tlf.: 96282645
Mobil: 29444865
Send e-mail til komat@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.