Nyt om kultur og fritid

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om kultur og fritid.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Tag bussen til John Mayer koncerten i MCH Jyske Bank Boxen 5. maj 2017.

25. april 2017 - Transport til John Mayer koncerten i BOXEN ved MCH Messecenter Herning 5. maj 2017.

365 børnehave-børn giver kæmpekoncert

18. april 2017 - Det er starten på en ny tradition, når der 28.april er kor-koncert med 365 børn fra ni institutioner i Herning Kommune.

En ny koncert-tradition præsenteres i MCH Herning Kongrescenter, når 365 børn fra 9 daginstitutioner vil synge taget af Kongrescentret fredag 28. april.

For første gang nogensinde kan forældre, søskende og bedsteforældre opleve Børnehavernes Forårskoncert.

365 børn fra ni daginstitutioner i Herning Kommune har i månedsvis øvet en række sange, som skal fremføres fredag 28. april i MCH Herning Kongrescenters store koncertsal.

Der deltager børn fra institutioner i Herning, Kibæk, Sinding/Skibbild-Nøvling, Vinding, Sdr. Felding, Lind og Sunds.

- Jeg er glad for at så mange institutioner allerede i år har valgt at bakke op om dette helt nye initiativ. Vi ved at sang og musik er en fantastisk måde at styrke børns fællesskab, og deres indlæring. Med en ny koncert-tradition skaber vi et godt afsæt for at styrke sangglæden i nye generationer, siger Dorte West, formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune.

Det er håbet, at Børnehavernes Forårskoncert vil blive en ny tradition for de 5-6-årige, og deres familier, på linje med de populære Familiejulekoncerter for skolernes skolekor - en tradition, der har eksisteret de seneste 36 år.

Projektet er et partnerskab mellem Herning Kommune, Den Jyske Sangskole og Herning Musikskole.

Billetter til koncerten er netop sat til salg.

25.000 mennesker fejrede kulturfestival-åbning

12. april 2017 - Der var massiv opbakning til åbningen af Kulturfestival Off Road

Det blev en kulturel folkefest, da kulturfestival Off Road - Tæt på Magien tirsdag åbnede i Herning.

Med omkring 100 forskellige kulturelle indslag fordelt i hele byen - alle gratis - er det svært at afgøre, præcis hvor mange mennesker, der deltog i festlighederne.

Men et konservativt estimat er, at mellem 22.000 og 25.000 deltog i Off Road-åbningen.

- Dagen blev en stor succes. Det lykkedes os at skabe en dag, hvor der var kulturelle indslag til alle aldre, og heldigvis bakkede folk fra nær og fjern op. At vi havde en god dag skyldes først og fremmest de mange, mange foreninger og kulturinstitutioner, der bakkede op om Off Road-åbningen, og de hundredvis af frivillige der har ydet en kolossal indsats, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune og formand for Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland.

Off Road Kulturfestival fortsætter i hele Midt- og Vestjylland frem til 6.maj, hvor der er stort afslutningsarrangement i Skive.

Bag Off Road åbningen står Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland og Herning Kommune. Off Road Åbningen er støttet økonomisk af Aarhus 2017, Herning Kommune, Statens Kunstfond og Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland.

Herning går nye, grønne veje til Off Road

10. april 2017 - Vandposter, affalds-sortering og mindre madspild. Forsøg ved Off Road-åbningen skal hjælpe klimaet.

Når tusindvis af mennesker mødes til Off Road-åbning i Herning midtby i morgen, 11.april, vil de samtidig indgå i et forsøg.

Herning Kommune bruger nemlig lejligheden til at afprøve en række tiltag, der skal gøre store events mere klimavenlige.

Blandt de mest synlige tiltag i gadebilledet vil være 100 nye "Eventboxe". Der er tale om affaldsbeholdere, hvor gæsterne nemt kan sortere deres skrald i plastik, metal og restaffald. "Eventboxene" vil efterfølgende være til rådighed for andre store events.

Arbejdet med at lave de nye bokse har fået støtte fra Miljøstyrelsen, som en del af et projekt, der skal sikre, at mere plastaffald bliver genbrugt.

Vand i gaderne

Et andet synligt tiltag i gadebilledet bliver en række vandposter, som Herning Vand A/S står for. Der uddeles samtidig genanvendelige drikkedunke, så man undgår brugen af engangs-plastikflasker, der bruger mange ressourcer.

Også vandposterne er til rådighed for fremtidige event-arrangører, hvis det viser sig at være en succes.

Der vil 11.april også være en række frivillige grønne guider i bybilledet, der taler med folk om affaldssortering og andre klima-venlige ting.

Andre tiltag i kampagnen er blandt andet rådgivning til madboder, cafeer med mere om, hvordan man undgår madspild, laver klimavenlig mad med mere, og inspiration til at få flere borgere til at tage cyklen i stedet for bilen.

Off Road Åbningen er en del af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad, der har bæredygtighed som en central værdi. Aarhus 2017 har støttet projektet med konsulentbistand.

Region Midtjylland sælger sygehus til Herning Kommune

07. april 2017 - Herning Kommune har med en stor ejendomshandel netop sikret, at helhedsplanen for den nye bydel Herning+ kan realiseres.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) og borgmester Lars Krarup (V) har fredag 7. april på et pressemøde på Regionshospitalet Herning offentliggjort, at Region Midtjylland sælger hospitalsmatriklen i Herning til Herning Kommune for 136 mio. kr.

Med ejendomshandlen baner Herning Kommune vejen for at realisere helhedsplanen Herning+, der over en årrække forvandler hospitalsområdet til en spændende ny bydel med uddannelsesinstitutioner, boliger, byliv og grønne gader. Hospitalsområdet overdrages, når Regionshospitalet Herning flytter til nybyggeriet DNV-Gødstrup i 2020.

- Jeg er meget tilfreds med, at regionen har kunnet sælge hele hospitalet på én gang. Og det tilmed til en pris, der passer med forventningerne, så vi kan realisere et nyt, stort og ambitiøst hospital i Gødstrup. Herning Kommune har spændende visioner for at bevare området som en vigtig og aktiv del af byen, siger Bent Hansen, Region Midtjylland.

Region Midtjylland og Herning Kommune er begge tilfredse med forløbet af forhandlingerne. Især sætter regionen pris på, at den kan leje Onkologihuset, så stråleterapien kan fortsætte på stedet i en overgangsperiode.

- Med denne aftale er det Herning Kommune selv, der har ansvaret og muligheden for at udvikle det 100.000 kvadratmeter store område. Det er positivt, spændende og en helt unik mulighed for at udvikle byen, som oplever en betydelig befolkningstilvækst. Samtidig påtager vi os selv ansvaret for, at området ikke kommer til at ligge uvirksomt hen, og det er jeg meget tilfreds med, siger Lars Krarup, (V), borgmester i Herning Kommune.

Herning+ åbner for nye offentlige institutioner, kulturtilbud og boliger centralt i Herning.

Området har stor værdi som del af midtbyen og fortæller sammen med sine nære omgivelser om Herning bys udvikling og hospitalets rolle i byen, fra det blev anlagt i 1910 i udkanten af byen til i dag.

Fakta

Region Midtjylland sælger hele Regionshospitalet Herning til Herning Kommune.

Hospitalsmatriklen omfatter:

Grund: 100.698 kvadratmeter.
Bygninger: 99.135 kvadratmeter inklusive kældre.
Pris: 136 mio. kr.
Overtagelse: 2020 - i takt med udflytningen til DNV Gødstrup.
Hospitalets ældste bygning er opført i 1909.
Hospitalet er udbygget i flere omgange i bl.a. 1919-1923, 1935-1939, 1949, 1958-1962, 1971, 1985, 2003-2007, og senest med Onkologihuset i 2009-2010. 

 

Kontaktinfo

Allan Secher Thulstrup
Kommunikationskonsulent
Tlf.: 96282645
Mobil: 29444865
Send e-mail til komat@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.